10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Giugea: „În actualul ritm, sistemul de termoficare din Craiova va fi reabilitat în peste 100 de ani”

Giugea: „În actualul ritm, sistemul de termoficare din Craiova va fi reabilitat în peste 100 de ani”

Deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea a criticat într-o conferință de presă susținută astăzi modul în care autoritățile locale se ocupă de întreținerea și modernizarea sistemului de distribuție a energiei termice din Craiova. În opinia sa, autoritățile au făcut prea puțin în acest sens, fiind nevoie în acest ritm de peste 100 de ani pentru rebilitarea întregului sistem. „Situația din teren este dezastruoasă și nu exagerez cu nimic când folosesc acest cuvânt. Conform datelor puse la dispoziție chiar de Termo, până acum au fost reabilitați 12 km de conducte. Cum întreaga rețea are peste 540 de km, iar din 2012 până acum ritmul a fost de 1% pe an, rezultă că reabilitarea înregii rețele va dura 100 de ani”, a afirmat Giugea. Deputatul liberal a mai spus că situația este similară și în ceea ce privește centralele și punctele termice din oraș. „Din 2012 până acum, au fost reabilitate trei puncte termice și mai sunt de reabilitat 80, ceea ce înseamnă că în 160 de ani va fi terminată și activitatea aceasta”, a mai afirmat el. Pe de altă parte, autoritățile ar trebui să se gândească la înlocuirea contoarelor, a căror dorată de exeploatare este deja depășită. „Acțiunea de contorizare s-a încheiat în 2008, deci acum 10 ani. Prin urmare, aceste contoare ar trebui înlocuite, ceea ce nu s-a făcut”, a încheiat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...