Acasă Actualitate A încetat din viață profesorul Ion Dogaru

A încetat din viață profesorul Ion Dogaru

-

 

 

Fondator, profesor și decan al Facultății de Drept din cadrul Universității din Craiova – prof. univ. dr. Ion Dogaru, membru corespondent al Academiei Române, a încetat din viață, ieri, 16 martie 2018, la vârsta de 83 de ani, lăsând în urmă o impresionantă colecție de lucrări în domeniul dreptului civil și nu numai, rezultat al vastei experiențe profesionale.

„Academia de Științe Juridice din România anunță cu profundă durere încetarea din viață a profesorului universitar dr. Ion Dogaru, membru corespondent al Academiei Române și membru de onoare al Academiei noastre.

Fondator de școală juridică, academicianul Ion Dogaru a contribuit direct la formarea corpului profesoral al Facultății de Drept din cadrul Universității din Craiova și a modelat prin exemplu personal, prin numeroasele sale studii științifice în domeniul dreptului civil și al filozofiei dreptului, cercetarea juridică românească.

A publicat peste 70 de lucrări științifice și numeroase studii de specialitate dedicate problemelor dreptului.

Vasta sa operă științifică va rămâne un exemplu de dăruire pasionată pentru analiza teoriei dreptului, precum și un model de cercetare academică.

Academicianul și profesorul Ion Dogaru va rămâne pentru juriștii români ca un Om care a avut și trăit din plin «o viață dedicată Dreptului».

Membrii Academiei de Științe Juridice din România sunt alături de familia îndoliată și de colegii lor din Facultatea de Drept a Universității din Craiova”, se arată într-un comunicat transmis de președintele Academiei de Științe Juridice din România, Prof. univ. dr. Ioan Chelaru.

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.