Acasă Actualitate A început „Luna Pădurii”

A început „Luna Pădurii”

-

 

 

În fiecare an, la nivel mondial în perioada 15 martie -15 aprilie este marcată Luna Pădurii, o perioadă a sădirii  arborilor,  activități ce încurajează acordarea grijii cuvenite pentru protejarea pădurii și a extinderii vegetației forestiere.

Începuturile acestei sărbători dateaza din anul 1872, celebrând acțiunea de sădire a arborilor în Statele Unite ale Americii, pentru contracararea efectelor despăduririlor masive din lupta pentru cucerirea Vestului.

În România, Luna Paădurii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1902, organizatorul principal fiind Spiru Haret. Spiru Haret era în acea perioada ministru al Cultelor și Instrucțiunii Publice, acțiunea fiind relatată de ziarele timpului cu denumirea „Sărbătoarea sădirii arborelui”.

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.