16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a aprobat proiectul privind declaraţia unică pentru plata contribuţiilor

Guvernul a aprobat proiectul privind declaraţia unică pentru plata contribuţiilor

Guvernul a adoptat in sedinta de joi proiectul de Ordonanta de Urgenta privind declaratia unica pentru plata contributiilor, informează HotNews.ro.
„Astazi vom adopta Ordonanta prin care vom introduce noua reglementare de plata a impozitului pe venit, CAS si CASS”, a spus Dancila inainte de sedinta.

„In primul rand, persoanele fizice care platesc impozitul pe venit, CAS si CASS vor completa o unica declaratie si nu sapte cum a fost pana acum”, a mai spus premierul.

Viorica Dancila a precizat ca noul formular se va depune o singura data pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Plata contributiilor poate fi efectuata pana pe 31 martie 2019. De asemenea, impozitul pe venit va putea fi platit la venitul estimat pentru anul curent.

Evaluarea pentru incadrarea ca platitor de CAS si CASS se va face in functie de venitul estimat pentru anul curent. Persoanele fizice vor putea rectifica declaratia pana la termenul de plata.

Noua reglementare va permite si depunerea prin mijloace electronice a declaratiei unice. „ANAF va putea lucra mai repede, mai bine si cu costuri mai mici pentru a procesa declaratiile si a emite deciziile de impunere”, a mai afirmat Dancila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS