22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de primari din R Moldova ce au semnat declaratii de unire cu România se întrunesc la Iaşi

Peste 100 de primari din R Moldova ce au semnat declaratii de unire cu România se întrunesc la Iaşi

Mai multi aleşi locali din peste 100 de localităţi din Republica Moldova, care au semnat Declaraţia de Unire cu România, se întâlnesc, astăzi, la Palatul Culturii din Iaşi, unde vor fi primiţi de primarul Mihai Chirică. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, primarii vor avea discuţii cu autorităţi locale din România şi intenţionează să înfiinţeze la Iaşi o asociaţie care să îi regrupeze pe toţi aleşii locali unionişti.

În urma discuțiilor constructive și a schimbului de idei, participanții au dat curs propunerii Alianței pentru Centenar, de a redacta un document oficial prin care aleșii locali unioniști se angajează să depună eforturi susținute pentru dezideratul comun al reîntregirii naționale.

Facem un apel către toate instituțiile și organizațiile care vor marca Centenarul Marii Uniri să nu uite că Basarabia este prima provincie care s-a unit cu Țara, iar în prezent nu se află în actualele granițe ale Țării, astfel că toate manifestările trebuie să vizeze Revenirea ei cât mai grabnică acasă”, se arată în textul Rezoluției de la Iași, elaborată în cadrul ședinței comune.

Tot în Rezoluție, aleșii locali cer Guvernului României să direcționeze privilegiat asistența financiară și tehnică pe care o acordă anual Republicii Moldova către comunitățile care își arată devotamentul față de națiunea și cultura română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS