11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicul Mihai Lucan va putea profesa în spitalele de stat - decizie a Curţii de Apel Bucureşti

Medicul Mihai Lucan va putea profesa în spitalele de stat – decizie a Curţii de Apel Bucureşti

Medicul Mihai Lucan poate profesa in spitalele de stat, au decis judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, informează HotNews.ro, citând Digi 24. Acestia l-au plasat pe Lucan sub control judiciar, el fiind obligat doar sa se prezinte saptamanal la sectia de politie.

Medicul era in arest la domiciliu, fiind cercetat de DIICOT intr-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Potrivit DIICOT, un aparat medical performant, utilizat in tratarea diferitelor forme de cancer, a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca la Lukmed – clinica privata a medicului Lucan, unde a fost utilizat timp de sase ani.

Conform DIICOT, o alta modalitate de delapidare a Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca a constat in diminuarea cuantumului cheltuielilor reale ocazionate de serviciile de specialitate medicala pe care le presupunea internarea preoperatorie si postoperatorie a pacientilor asupra carora au fost efectuate interventii chirurgicale in cadrul clinicii medicale private.

De asemenea, o alta modalitate de delapidare a constat in folosirea resurselor financiare, materiale si umane ale laboratorului de analize din cadrul Institutului pentru efectuarea determinarilor anatomo-patologice in beneficiul clinicii apartinand unei societati comerciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS