21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia cere intervenţia României pentru eliberarea a doi militari greci reţinuţi în Turcia

Grecia cere intervenţia României pentru eliberarea a doi militari greci reţinuţi în Turcia

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, vineri, cu ministrul apărării din Republica Elenă, Panos Kammenos, aflat în vizită în România. Cei doi au semnat un nou acord în domeniul apărării, iar Kammenos a solicitat sprijin pentru eliberarea a doi militari greci arestaţi în Turcia, informează Mediafax.

Agenda discuţiilor dintre cei doi miniştri a cuprins subiecte referitoare la cooperarea în domeniul apărării, atât în context bilateral, cât şi în cadrul NATO şi UE. De asemenea, cei doi miniştri au semnat un nou acord între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării Naţionale din Republica Elenă privind cooperarea în domeniul apărării, document ce va permite identificarea şi fructificarea unor noi oportunităţi de colaborare între cele două state pe palierul apărării.

Totodată, ministrul grec al Apărării a solicitat sprijin din partea autorităţilor romane pentru aliberarea a doi ofiţeri greci, arestaţi zilele trecute în Turcia, fiind acuzaţi de „suspicine de spionaj”.

„Avem în prezent un diferend cu Turcia, unde avem închişi doi cetăţeni greci, un ofiţer şi un subofiţer, şi solicităm pe această cale sprijinul României pentru a interveni pe lângă autorităţile turce pentru eliberarea lor”, a mai declarat Kammenos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS