16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană va stabili o nouă strategie privind proteinele

Comisia Europeană va stabili o nouă strategie privind proteinele

Dezvoltarea de către Uniunea Europeană a unei strategii privind proteinele, anunțată de comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, ar trebui să ajute Europa să devină mai autosuficientă în hrana animalelor.
Reprezentanții fermierilor europeni dar și a procesatorilor de carne și lapte își vor face auzită vocea într-un studiu online organizat de Comisia Europeană, lansat la 19 februarie și care va dura până la 23 martie, în care se cere furnizorilor de proteine ​​din plante, procesatorilor și distribuitorilor să mărească producția de proteine ​​din UE. „Scopul este de a elabora un raport detaliat privind situația actuală și posibilele măsuri viitoare până la sfârșitul anului 2018”, a spus Comisia.
Sunt necesare acțiuni deoarece, în conformitate cu Bilanțul UE privind proteinele (2016-2017), doar 27 din cele 45 de milioane de tone de proteine ​​brute consumate în Europa sunt produse în Europa, asociația UE pentru industria uleiurilor vegetale și a proteinelor din făină.
Jean-Luc Mériaux, secretar general al UECBV, a declarat că membrii săi vor urmări cu atenție această politică de dezvoltare și programele aferente . „Desigur, industria cărnii este preocupată de strategia UE privind proteinele, deoarece va face parte din viitorul producției zootehnice din UE și va contribui la securitatea aprovizionării”, a spus el.
Secretarul general al UE, Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, a fost de acord, spunând că dezvoltarea culturilor de proteaginoase ar contribui la obiectivul principal al politicii agricole comune (PAC) a UE de a menține securitatea alimentară și a fost esențial pentru că UE se bazează pe aproximativ 80% prin importurile de soia „.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS