24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri in Italia: Protest topless în secția în care a votat Berlusconi (VIDEO)

Alegeri in Italia: Protest topless în secția în care a votat Berlusconi (VIDEO)

O femeie topless a protestat fata de Berlusconi avand scris pe corp mesajul „Berlusconi, ai expirat”atunci cand liderul Forza Italia a votat in Milano, scrie HotNews.ro citând News.ro.

Protestul este similar cu cel din timpul alegerilor din 2013 atunci cand un grup de femei topless au fost indepartate de politie dupa ce au protestat fata de fostul prim-ministru. Atunci, protestatarele au strigat „De ajuns!” in timp ce Berlusconi vota.

In paralel, inainte sa voteze la Milano, Berlusconi s-a aratat ingrijorat de cozile de la sectiile de votare, scrie Corriere della Serra.

„Dureaza foarte mult sa votezi asa ca ma tem ca vor fi multe cozi in seara aceasta si astfel s-ar putea ca multi oameni sa nu apuce sa voteze”, a spus Berlusconi.

In Palermo, presedintii sectiilor de votare din doua cartiere ale orasului au fost nevoiti sa le ceara cetatenilor sa revina dupa-amiaza pentru a vota dupa ce le-au fost transmise buletinele de vot gresite.

Conform oficialilor care controleaza operatiunile de vot, sectiile de votare au primit documentele destinate altei circumscriptii electorale.

Oficialii si-au dat seama de eroare atunci cand au observat ca documentele nu contineau numele presedintelui senatului, Pietro Grasso, liderul coalitiei de stanga Liberi E Uguali. Peste 200.000 de buletine de vot au trebuit retiparite si trimise catre sectiile de votare implicate.

Grasso si-a aratat nemultumirea pe Twitter spunand: „In cea mai importanta zi pentru o democratie, aceste intarzieri si greseli sunt inacceptabile. Sper ca nu va fi afectata prezenta la vot”.

Pana la ora locala 12:00, prezenta la vot era de 19%. Urmatoarea estimare este asteptata la ora locala 19:00 (20:00 ora Romaniei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS