Acasă Actualitate Noi coduri de ger peste România

Noi coduri de ger peste România

-

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod Portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua, în intervalul 1 martie, ora 14.30 – 2 martie, ora 11.00, în Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local Oltenia. În aceste zone gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.
În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova și izolat în restul teritoriului.

ANM a emis şi o atenţionare de Cod Galben de val de frig, în intervalul: 1 martie, ora 14.30 – 2 martie, ora 11.00, în Maramureș, Crișana, Banat, vestul Olteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei.
Valul de frig va persista și se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și local va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

De asemenea, ANM a transmis o informare meteo valabilă de la 1 martie, ora 23.00 – 4 martie, ora 10.00, de precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.
În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.
Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.
Temporar intensificări ale vântului vor fiîn sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec După o perioadă dificilă pe plan sentimental şi financiar, aveţi un succes nesperat. Climatul general vă este favorabil. Vă recomandăm să...