Acasă Actualitate Mehedinți: Expoziţie de echipamente specifice la ISU “Drobeta”

Mehedinți: Expoziţie de echipamente specifice la ISU “Drobeta”

-

ISU “ Drobeta” a încheiat astăzi seria activităţilor dedicate Zilei Protecţiei Civile din România cu un simpozion şi o expoziţie de echipamente specifice pompierilor salvatori, organizate în cadrul Palatului Culturii “Teodor Costescu”.

„Ca de fiecare dată, ne-au fost aproape oficialităţile judeţene şi locale, comandanţii structurilor MAI, dar şi reprezentanţii instituţiilor şi structurilor cu care noi colaborăm.
Ne-am bucurat de prezenţa cadrelor ISU, trecute în rezervă, dar şi de incursiunea istorică susţinută de profesorul Tudor Răţoi.
Ziua Protecţiei Civile rămâne pentru noi un prilej de retrospectivă asupra conceptului de apărare civilă, în care pregătirea populaţiei şi a factorilor de decizie pentru a răspunde situaţiilor determinate de producerea dezastrelor, dar şi protejarea cetăţenilor în caz de conflict armat, sunt esenţiale.
Astăzi, la 85 de ani, de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, consemnată prin Înaltul Decret Regal nr. 468, semnat de Regele României Carol al II-lea, putem spune că România dispune de un mecanism modern al protecţiei civile, existând o permanentă preocupare de a găsi mijloace şi metode de răspuns adecvate pentru fiecare situaţie de urgenţă civilă.
Mecanismul contemporan de gestionare a situaţiilor de urgenţă, adaptat standardelor UE şi NATO, a adus responsabilităţi tot mai variate protecţiei civile, însă obiectivul primordial a rămas acelaşi – protecţia populaţiei, a bunurilor materiale şi a valorilor culturale printr-un ansamblu de activităţi constând în: înştiinţare, avertizare şi alarmare, adăpostire, asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, protecţie nucleară, biologică şi chimică respectiv, evacuare.
Având convingerea că o populaţie bine pregătită va fi mai puţin surprinsă de un eveniment neprevăzut, acţionând eficient şi ajutând la restabilirea stării de normalitate, pompierii mehedinţeni sunt la datorie, alături de celelalte structuri ale sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, fiind mereu în sprijinul semenilor”, se arată într-un comunicat al ISU Drobeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dan Barna: Nu renunţăm la reforme

Preşedintele USR, Dan Barna, afirmă într-un mesaj transmis de Ziua Constituţiei că formaţiunea sa va continua pe drumul reformării statului român,...

Hidroelectrica vrea să cumpere CEZ și Enel România

Hidroelectrica a demarat procedurile de achiziţie a grupurilor CEZ România şi Enel România şi solicită aprobarea acţionarilor pentru a angaja servicii de...