Acasă Actualitate Donald Trump, deranjat de interceptări, îl critică din nou pe ministrul Justiţiei

Donald Trump, deranjat de interceptări, îl critică din nou pe ministrul Justiţiei

-

Presedintele american Donald Trump a lansat miercuri un nou atac impotriva lui Jeff Sessions, ministrul numit de el pentru a conduce Justitia, caracterizand drept „rusinoasa” alegerea procedurii pentru a ancheta eventuale abuzuri in termeni de interceptari, informează HotNews.ro.

„De ce Jeff Sessions a cerut inspectorului general sa ancheteze asupra posibilelor abuzuri legate de Fisa ?”, s-a intrebat Trump, referindu-se la legea FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) care detaliaza conditiile in care o persoana poate fi pusa sub interceptare.

„Va dura la nesfarsit, nu are puterea de a angaja urmariri penale”, s-a plans presedintele, care isi critica sau lauda in mod regulat membrii administratiei, in public.

„Inspectorul general nu a fost numit de Obama ? De ce nu a recurs la juristii de la ministerul Justitiei? RUSINOS!”

Fost senator de Alabama, foarte conservatorul Jeff Sessions, care a fost un sustinator ardent al lui Donald Trump in perioada campaniei, este criticat in mod frecvent de presedinte.

Acesta ii reproseaza ca s-a recuzat din ancheta privind ingerinta ruseasca in prezidentialele din 2016, privandu-l de facto de un aliat in acest dosar care ii marcheaza presedintia.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi nevoie de odihnă și detașare de cotidian în prima parte a săptămânii. Sănătatea este vulnerabilă, astfel că o consultație medicală...

Bancul zilei

Tu, nevastă, este adevărat că ai avut mai mulţi bărbați înainte să te măriţi cu mine?Măi, omule, aseară ți-a plăcut?Mi-a plăcut!Dar alaltăseară...