16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenționare de călătorie în Irlanda - Cod roșu de ninsoare și polei

Atenționare de călătorie în Irlanda – Cod roșu de ninsoare și polei

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul de Meteorologie local a emis un cod roșu de ninsoare și polei, valabil până joi, 1 martie 2018, orele 12:00, pentru regiunile Dublin, Kildare, Louth, Wicklow si Meath. Stratul de zăpadă ce se va depune peste suprafețele înghețate va depăși grosimea de 10 cm. Pentru regiunile Carlow, Kilkenny, Laois, Longford, Wexford, Offaly, Westmeath, Cork, Tipperary și Waterford se menține codul portocaliu, tot până la aceeași dată și oră.
Informații suplimentare pot fi accesate din pagina de Internet a Serviciului Național de Meteorologie irlandez la adresa web: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.
Aeroportul Dublin a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor și se recomandă verificarea cu operatorul de transport a condițiilor de efectuare a curselor aeriene planificate, precum și a actualizărilor postate în pagina de Internet dedicată https://www.dublinairport.com/latest-news.
Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS