22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBeijingul protestează împotriva sancțiunilor americane pentru întreprinderile chinezești care ar ajuta Coreea de Nord

Beijingul protestează împotriva sancțiunilor americane pentru întreprinderile chinezești care ar ajuta Coreea de Nord

China a protestat oficial faţă de impunerea de către Washington a unor sancţiuni împotriva unor întreprinderi chinezeşti, acuzate că întreprind activităţi ilegale cu Coreea de Nord, relatează Agerpres, citând AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri noi măsuri ce au drept scop de a izola şi mai mult Phenianul, demers survenit la câteva ore după sosirea fiicei sale Ivanka Trump în Coreea de Sud pentru ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

Aceste sancţiuni vizează peste 50 de societăţi de transport maritim şi nave. Potrivit executivului american, societăţile în cauză ajută Coreea de Nord să evite numeroase restricţii la care este supusă din cauza programului său nuclear şi balistic.

„China se opune ferm ca SUA să se bazeze pe dreptul lor naţional pentru a impune sancţiuni unilaterale împotriva unor entităţi şi persoane fizice chineze”, a declarat sâmbătă seara într-un comunicat Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS