10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Proteste în Piața Victoriei, începând de vineri seară

Proteste în Piața Victoriei, începând de vineri seară

Cererea de revocare a șefei DNA scoate oamenii în stradă Este anunțat un protest anti-Toader pentru vineri seară în Piaţa Victoriei din Capitală. Proteste similare au fost convocate pe Facebook şi pentru duminică, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară şi din diaspora.
,,Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Vino în Piaţă să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupţie care încalcă angajamentele europene ale României şi demonstrează încă o dată că PSD nu a înţeles unul dintre principalele mesaje ale manifestanţilor din Piaţa Victoriei: Vrem Justiţie, NU Corupţie!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului. Protestul de vineri seară din Piaţa Victoriei ar urma să înceapă în jurul orei 19.00.
Manifestaţii pentru susţinerea DNA şi faţă de anunţul ministrului Justiţiei au fost anunţate pe Facebook şi pentru duminică, în Bucureşti, Cluj, Ploieşti şi în diaspora, sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi!”.
Peste o mie de persoane au protestat şi joi seară în Piaţa Victoriei, imediat după anunţul ministrului Justiţiei de declanşare a procedurilor de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, oamenii strigând: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...