10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul șef al CSM îl desființează pe Tudorel Toader după prezentarea raportului

Fostul șef al CSM îl desființează pe Tudorel Toader după prezentarea raportului

Fost şef al Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Horaţius Dumbravă, se întreabă ce are de ascuns ministrul Justiției în condițiile în care raportul nu există încă pe site-ul ministerului, așa cum a promis Tudorel Toader. Joi, Dumbravă l-a acuzat pe ministrul Justiţiei că, prin propunerea sa de revocare din funcţie a şefului DNA, politizează “o dată în plus lupta de putere din interiorul sistemului”. ”Sunt 14 ore de cand domnul profesor universitar doctor Tudorel Toader a prezentat „în diagonala” raportul care însoţeşte cererea de revocare a procurorului şef DNA.
E ceva de ascuns in raportul domnului ministru? Nu e gata raportul, ar mai fi ceva de scris în el? Se teme domnul ministru daca e public acest raport? Mai ales că a promis de nenumărate ori la declaraţia de ieri seară că va fi găsit raportul pe site-ul MJ şi va putea fi consultat.

Apropos, domnul Toader aduce acuze foarte grave doamnei Kovesi, că ar fi adus atingere imaginii României prin declaraţiile date presei interne şi internaţionale. Adică, practic, îi impută acesteia că s-a exprimat. Sunt curios cum doamna Kovesi a încălcat dispoziţiile art. 30 din Constituţie, care se referă la libertatea de exprimare. Constituţia asta a noastră din care domnului ministru Toader îi place atât de mult sa ăiteze.

În contrapartidă, îi spun domnului ministru Toader să se gândeasca la dispoziţiile art. 31 din Constituţie, asta în condiţiile în care o acuză pe doamna Kovesi că încalcă Constituţia uzând de dreptul la libera exprimare.
Pentru că, corelativ dreptului la libera exprimare, eu, şi orice cetăţean din România, are dreptul să fie informat cu privire la orice informaţie de interes public. Iată textul constitutional:
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

Spre exemplu, eu personal aş vrea să ştiu cine sunt acei procurori care au întocmit raportul prezentat în „diagonală” de domnul Toader. Pentru că aşa a spus ieri seară: că sunt procurori care au întocmit raportul. Va schimba complet perspectiva, evident: oameni din sistem, care nu ştim cum şi în ce temei au fost numiţi de ministru, se pare că au întocmit -documentaţia pe care a prezentat-o „în diagonală” domnul ministru. Sper că informaţia asta nu e una secretă. Eu zic că e una cât se poate de publică”, scrie judecătorul Horaţius Dumbravă pe Facebook.
Joi, Dumvară l-a acuzat pe Toader că a politizat lupta de putere din interiorul sistemului.
”Ce a facut domnul profesor universitar doctor Tudorel Toader azi? A polizitat odată în plus lupta de putere din interiorul sistemului, dar şi politizare justiţiei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS