10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Bulgaria va iniţia în martie procedura de achiziţie de avioane de vânătoare şi transportoare blindate

Bulgaria va iniţia în martie procedura de achiziţie de avioane de vânătoare şi transportoare blindate

Ministerul bulgar al Apărării va prezenta luna viitoare în guvern propunerea de achiziţie de avioane de vânătoare şi transportoare blindate, a declarat vineri ministrul de resort, Krasimir Karakaceanov, informează agenţia Novinite, citată de Agerpres.
Ministrul a precizat, pentru postul public BNT, că Bulgaria va căuta oferte ”pentru avioane noi şi second-hand” pentru ”a găsi cele mai bune preţuri şi cele mai bune opţiuni”.
Karakaceanov a declarat în noiembrie că ministerul său va solicita oferte de la mai mulţi producători.
Avioanele ce urmau să fie luate în calcul sunt F-16 de la Lockheed Martin, JAS 39 Gripen al Saab, Typhoon al Eurofighter şi F/A-18 Super Hornet de la Boeing.
Aparatele de fabricaţie occidentală urmează să ia locul celor sovietice MiG-29. Valoarea contractului este aşteptată să se ridice la circa 1,5 miliarde de leva (946 milioane de dolari).
Potrivit lui Karakaceanov, Ministerul Apărării îşi propune să cheltuiască 20% din bugetul militar pentru achiziţia de arme şi echipamente noi. Până în 2024, Sofia va majora bugetul pentru apărare la 2% din PIB, a indicat ministerul.
Conform planului de investiţii, vor fi achiziţionate vehicule motorizate care vor înlocui transportoarele blindate BTR-60 de fabricaţie sovietică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...