8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Aproape nouă milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în 2017

Aproape nouă milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în 2017

Popularitatea Bulgariei ca destinaţie turistică sporeşte constant iar numărul turiştilor străini care vizitează ţara creşte în fiecare an, statisticile pe 2017 indicând că 8,882 milioane de vizitatori străini au venit în Bulgaria, în creştere cu 7,6% faţă de 2016, a anunţat vineri ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite agenţia Novinite, citată de economica.net.
De asemenea, veniturile obţinute de pe urma turiştilor străini au urcat cu 9,3% anul trecut, la 6,895 miliarde de leva, conform datelor Băncii Centrale a Bulgariei. În ultimii doi ani, creşterea anuală medie a turiştilor străini a fost de 12%, în timp ce la nivelul UE a fost de aproximativ 7%, a subliniat Angelkova.
Oficialul a adăugat că sunt în derulare două proiecte pentru a atrage şi mai mulţi vizitatori străini. Ministerul Turismului promovează destinaţiile spa în întreaga ţară iar în parteneriat cu Ministerul Agriculturii sunt create 12 trasee turistice dedicate vinului şi bucătăriei locale.
Conform unor statistici publice recent de Ministerul Turismului, cei mai mulţi vizitatori străini în Bulgaria au provenit din Grecia (1,16 milioane) şi România (1,14 milioane). Pe locurile următoare sunt turiştii din Germania, Turcia, Rusia, Macedonia, Serbia, Polonia şi Marea Britanie.
Autorităţile de la Sofia vor să atragă zece milioane de turişti străini, un obiectiv pe deplin realizabil, a afirmat recent ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...