Județul Dolj se ridică, miercuri, 28 februarie, cu începere de la ora 10.00, în picioare pentru asistența socială, într-un eveniment care va avea loc în Aula Mihai I, fosta sală albastră, a Universității din Craiova. Cu acest prilej, vor fi prezenți președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), Doru Buzducea, vicepreședinții Cristian Roșu și Ioan Durnescu, dar și secretarul executiv, doamna Diana Cristea.
CNASR a declanșat o amplă campanie națională de promovare și valorizare a profesiei de asistent social intitulată în mod metaforic „România se ridică în picioare pentru asistența socială”. În fiecare județ al țării sunt organizate evenimente la care participă asistenți sociali, oficialități, jurnaliști, societatea civilă, universitari, prieteni și susținători ai profesiei de asistent social. Scopul acestui periplu național este acela de a reînvia spiritul de breaslă în rândul comunității profesionale a sistenților sociali. Judeţele în care conducerea CNASR a descins până acum sunt: Gorj, Sibiu, Neamț, Bacău, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Vaslui, Argeș, Bihor, Constanța, Timiș, Arad, Mehedinți, Caraș-Severin, Dâmbovița, Suceava, Satu Mare, Vâlcea și Hunedoara.
„Ne bucurăm că Cetatea Băniei a decis, ca în anul Centenarului Marii Uniri, să se ridice în picioare pentru asistența socială. Campania noastră dorește să redea demnitatea asistentului social, iar asistenței sociale gloria și splendorile pe care le merită această nobilă profesie. Oficialități de rang înalt, asistenți sociali, jurnaliști, universitari, prieteni și susținători ai profesiei de asistent social și-au anunțat prezența. Promitem un eveniment fără precedent în istoria campaniei CNASR. Iar despre toți prietenii olteni, nu puțini la număr, care au pus umărul ca întâlnirea noastră să fie memorabilă, spunem doar atât: «jos pălăria pentru felul în care gândiți și pregătiți evenimentul»”, a declarat președintele CNASR, Doru Buzducea, decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.