19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomâni condamnați în Franța pentru furtul a sute de roți

Români condamnați în Franța pentru furtul a sute de roți

Treisprezece șoferi români de camion și patronul firmei pentru care lucrau au fost condamnați în Franța la pedepse cuprinse între 2 și 5 ani de închisoare pentru furtul a 700 de roți de camion, relateaza Rfi.

Cea mai mare pedeapsa a primit-o șeful firmei de transport, Silviu Pietroșanu, cel pentru care au lucrat cei 13 șoferi. Avocata lui Pietroșanu, Sabrina Baudet, a explicat că va formula apel împotriva sentinței.

Procurorul a cerut sentințe de la trei la șase ani de inchisoare. la data comiterii faptelor, șoferi profesioniști lucrau pentru compania romaneasca Evitrans. În urma anchetei s-a stabilit că șoferii români furau roțile în timpul perioadei de odihnă, după care le duceau în România odată cu produsele pe care le transportau, unde au fost vândute cu sume cuprinse între 250 și 300 de euro bucata. Anchetatorii francezi au reușit să probeze 80 de astfel de furturi, comise între noiembrie 2013 și noiembrie 2016, prejudiciul estimat depășind suma de 600.000 de euro. „Este o activitate de o profitabilitate extrema”, a declarat procurorul, citand o „delincventa in serie, cu mica intensitate” in detrimentul companiilor. Patronul șoferilor a încurajat furturile „prin tăcerea lui”, lipsa sancțiunilor disciplinare și „asigurarea mijloacelor necesare” pentru realizarea lor, a spus procurorul.

„Stiam ce fac cei mai mulți șoferil, i-am lasat să o facă, să le pastreze”, a declarat Pietroșanu, care a fost condamnat în 2012, în Belgia, pentru fapte similare. Cei 13 șoferi condamnați sunt din Pucioasa. O parte dintre ei sunt acuzați de infracțiuni asemănătoare în germania, Austria și Belgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS