Acasă Actualitate Ministrul Transporturilor cere măsuri pentru uşurarea procesului de reparare a materialului rulant...

Ministrul Transporturilor cere măsuri pentru uşurarea procesului de reparare a materialului rulant al CFR Călători

-

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a dispus, joi, luarea unor măsuri pentru simplificarea procedurilor care îngreunează procesul de mentenanţă şi reparaţii a materialului rulant al CFR Călători, în condiţiile în care operatorul naţional de servicii de transport feroviar de călători are peste 400 de vagoane care necesită reparaţii, informează economica.net.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, ministrul Lucian Şova a avut joi o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai uzinelor care repară material rulant pentru CFR Călători şi cu membrii din conducerea operatorului naţional de transport feroviar de persoane.

Discuţiile au urmărit găsirea unor soluţii în contextul în care vagoane şi locomotive nefuncţionale sunt nereparate pentru că firmele specializate nu se mai prezintă la licitaţii.

Reprezentanţii uzinelor reparatoare au cerut reglementări care să urgenteze procedurile de achiziţii şi alinierea preţurilor pentru reparaţii la cele stabilite de piaţa liberă.

‘Ministrul Lucian Şova este hotărât să elimine blocajele legate de achiziţiile publice pentru lucrările de reparaţii necesare vagoanelor şi locomotivelor. În acest sens, ministrul Transporturilor a dispus luarea unor măsuri pentru simplificarea procedurilor care îngreunează procesul de mentenanţă şi reparaţii a materialului rulant al CFR Călători. Operatorul naţional de servicii de transport feroviar de călători are acum 750 de vagoane disponibile şi încă peste 400 care au nevoie de reparaţii’, se precizează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...