Acasă Actualitate Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru achiziţia rachetelor Himars şi o...

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru achiziţia rachetelor Himars şi o hotărâre pentru a construi patru corvete în România

-

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, proiectul de lege pentru achiziţia rachetelor HIMARS şi o hotărâre pentru încheierea unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România, informează economica.net.
În ceea ce priveşte hotărârea pentru aprobarea circumstanţelor şi procedurii aferente programului de înzestrare „corvetă multifuncţională”, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat că sunt stabilite procedurile în vederea atribuirii unui acord cadru pentru patru corvete construite şi dotate la un şantier naval din România.
Unul dintre criteriile de calaficare pentru agenţii economici este angajamentul privind efectuarea operaţiunilor compensatorii aferente acordurilor subsecvente acordului cadru, pe mai multe domenii.
„Prin acest program asigurăm întoarcerea în industria de apărare a unor resurse foarte importante”, a subliniat Nelu Barbu.
El a spus că prima covertă urmează a fi construită şi dotată în maximum 3 ani de la semnarea primului contract subsecvent.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.