21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul papă Benedict al XVI-lea suferă de o maladie a sistemului nervos

Fostul papă Benedict al XVI-lea suferă de o maladie a sistemului nervos

Fostul papă Benedict al XVI-lea suferă de o maladie a sistemului nervos din cauza căreia este adeseori nevoit să se deplaseze cu ajutorul unui scaun cu rotile, a dezvăluit fratele lui, Georg Ratzinger, pentru un săptămânal german, citat joi de Reuters şi Agerpres.
De asemenea, Georg Ratzinger se teme că acea afecţiune cu efecte paralizante ar putea să se răspândească în organismul fratelui său şi să îi afecteze inima.
Benedict al XVI-lea, un preot german care a devenit în 2013 primul papă din ultimele şase secole care a demisionat, a declarat la începutul lunii februarie că se află în ultima fază a vieţii sale şi că a început „un pelerinaj către casă”. Fostul suveran pontif are vârsta de 90 de ani.
Georg Ratzinger, în vârstă de 94 de ani, a declarat pentru publicaţia Neue Post că fratele lui are o sănătate mintală bună, dar oboseşte foarte uşor din punct de vedere fizic.
„Cea mai mare temere este aceea că paralizia ar putea, la un moment dat, să ajungă până la inima lui. Atunci, totul ar putea să se sfârşească foarte repede”, a declarat Georg Ratzinger, adăugând că se roagă în fiecare zi pentru ca atât el, cât şi fratele lui, să aibă parte de „o moarte bună”.
De asemenea, el a mai dezvăluit că vorbeşte în fiecare zi cu fratele lui la telefon: „Telefonul este un mare dar. În acest fel, niciunul dintre noi nu se simte singur”.
„Sper să mai pot să călătoresc o dată la Roma pentru a celebra a 91-a aniversare a fratelui meu, pe 16 aprilie. Însă este o dată îndepărtată, cine ştie ce se poate întâmpla până atunci”, a mai spus Georg Ratzinger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS