17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuncţionarii publici dau în judecată guvernul pe Legea salarizării şi transferul contribuţiilor

Funcţionarii publici dau în judecată guvernul pe Legea salarizării şi transferul contribuţiilor

uncţionarii publici din administraţia centrală vor da în judecată guvernul, a anunţat, ieri, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. Printre motive se numără Legea salarizării şi transferul contribuţiilor.
„Dăm în judecată guvernul pe cele trei acte normative, respectiv Legea salarizării, Ordonanţa nr. 79, cea care modifică contribuţiile şi le transferă de la angajator la angajat şi Ordonanţa nr. 90, care spune că la creşterea salarială din 2018 s-a avut în vedere transferul sumelor aferente suportării contribuţiilor. Din păcate, nu la toată lumea s-a dat o creştere de 25%. Alţii au beneficiat de o creştere parţială, alţii deloc, sau, din contră, au suportat o scădere salarială, din cauza faptului că erau deasupra grilei“, a declarat, pentru agenţia de presă Mediafax, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).
Potrivit lui Oprescu, în prezent, din cei 70.000 de funcţionari din administraţia centrală, 30.000 sunt afectaţi de actele normative contestate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS