16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale NATO

Ministrul apărării naționale, la Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale NATO

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa, în zilele de 14 și 15 februarie, la Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale NATO, la Bruxelles, anunţă Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat.

În prima zi a activității, miniștrii aliați ai apărării se vor concentra asupra politicii și planificării nucleare de descurajare, partajarea echitabilă a responsabilităților, precum și pe modernizarea Alianței, adaptarea instituțională și a structurii de comandă a NATO. Cina de lucru, cu participarea Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini, va fi dedicată aspectelor legate de apărarea europeană și cooperarea NATO-UE.

Agenda discuțiilor celei de-a doua zile a reuniunii vizează implementarea deciziilor asumate anterior la Summit-urile de la Varșovia și din Țara Galilor referitoare la postura de apărare și descurajare și discuții pe dimensiunea proiectării stabilității și a luptei împotriva terorismului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS