21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a temperaturilor în intervalul 12 – 25 februarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, Regimul diurn al temperaturilor va înregistra o scădere în primele zile ale săptămânii, de la o medie regională de 6…8 grade, până spre 3…4 grade pe 13 și 14 februarie. Ulterior, se va produce o creștere ușoară a acestora, până spre o medie de aproximativ 6 grade, însă spre finalul intervalului este posibilă o nouă scădere de temperatură. În ceea ce privește minimele termice, acestea vor înregistra variații semnificative în prima săptămână, când în cele mai calde nopți, din 14 și 15 februarie, media va fi în jurul a 0 grade, iar în cele mai reci, respectiv pe 16 și 17 februarie, media va scădea spre – 5… – 4 grade. Ulterior, minimele la nivelul regiunii se vor situa, în general, între – 3 și – 1 grad. Pe 13 și 14 februarie vor fi precipitații, local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va crește după data de 18 februarie.

La munte, regimul temperaturii medii a aerului, atât diurne, cât și nocturne, nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, în prima săptămână maximele diurne se vor situa, în medie, între – 4 și 0 grade, cu cea mai rece zi pe 15 februarie. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime mediate la scara întregii regiuni se vor situa în jurul valorii de – 1 grad. Media minimelor nocturne va avea o evoluție asemănătoare și va fi de – 9…- 8 grade între 12 și 17 februarie, apoi va crește ușor şi se va situa în jurul a – 6 grade, cu o ușoară tendință de scădere abia spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 14 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS