10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Marţi 13, Ziua Informării Preventive sub sloganul „Preveniţi ghinionul”

Marţi 13, Ziua Informării Preventive sub sloganul „Preveniţi ghinionul”

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu anul 2011, s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, la nivel naţional se organizează Ziua Informării Preventive.
Sărbătorită sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive va fi marcată şi de inspectoratul Mehedinţi printr-o serie de activităţi.
Specialiştii Inspecţiei de Prevenire şi cei ai Serviciului de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor vor fi în mijlocul elevilor din unităţile de învăţământ de pe raza comunelor Malovăţ şi Obârşia de Câmp pentru a susţine lecţii deschise şi a desfăşura exerciţii privind cunoaşterea tipurilor de riscuri prezente la nivelul comunităţii, a regulilor şi măsurilor adoptate pentru reducerea efectelor manifestării lor, precum şi a modului de comportare înainte, pe timpul şi după producerea acestora.
De asemenea, în cadrul campaniei naţionale “Împreună pentru siguranţă”, pompierii le vor reaminti, nu doar elevilor, ci şi cetăţenilor din cele două comune, importanţa respectării regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor pe timpul sezonului rece, ajutându-i să conştientizeze riscurile la care se expun atunci când nu respectă măsurile de siguranţă.
Totodată, toate subunităţile îşi vor deschide porţile, dând posibilitatea celor interesaţi să cunoască misiunile inspectoratului, tehnica de intervenţie a pompierilor militari, dar şi accesoriile folosite de aceştia în sprijinul cetăţenilor, pentru salvarea vieţii, a bunurilor materiale, dar şi a mediului.
Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...