Acasă Actualitate Marian Jean Marinescu: Fondurile UE alocate României începând cu 2020 nu trebuie...

Marian Jean Marinescu: Fondurile UE alocate României începând cu 2020 nu trebuie condiționate de statul de drept

-

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu susține că fondurile alocate României prin viitorul buget al UE, începând cu 2020, nu trebuie să fie condiționate de ceea ce se întâmplă pe scena politică internă. În cadrul dezbaterii din 7 februarie din Parlamentul European (PE), despre Legile Justiției din România, Marinescu a avut unul dintre cele mai echilibrate discursuri. El a arătat că Legile Justiției „trebuie să asigure echilibrul între independența și răspunderea magistraților, nu să le pună la dispoziția politicului prin măsuri administrative”. În acest context, poziția Comisiei de la Veneția ar fi „extrem de necesară”. Într-o conferință de presă susținută vineri, la Craiova, Jea Marinescu a a dezvăluit că la finalul dezbaterii din legislativul european a insistat pe lângă comisarul pentru justiție, Vera Jourova, să țină cont că această măsură ar afecta foarte mult nu guvernul, ci cetățenii. De altfel, în discursul din PE de săptămâna trecută, europarlamentarul a subliniat că „devierile” de la valorile și principiile europene pot fi taxate de Comisia Europeană prin măsuri prevăzute în tratatul de aderare la UE. Dimpotrivă, condiționarea implementării bugetului european de situația statului de drept „nu este cuprinsă în tratat”. Totuși, „dacă lucrurile merg în continuare așa, putem avea același traseu ca Polonia. Și nu va dura doi ani, ca în cazul lor”, a avertizat Marinescu în conferința de presă de la sfârșitul săptămânii trecute.

Bogdan GROȘEREANU
Bogdan GROȘEREANU
Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.