16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Dosare penale pentru mai mulți șoferi

Dolj: Dosare penale pentru mai mulți șoferi

În data de 10 februarie 2018, în jurul orei 1200, pe str. Lt. Becherescu din mun. Băilești, a fost depistat B. Ionel – Nicușor, 42 de ani, din localitate, conducând un auto cu numărul de înmatriculare emis de autorităţile din Bulgaria, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, oamenii legii au stabilit că vehiculul este radiat temporar din circulație pentru neplata asigurării R.C.A. Poliţiştii din Băileşti au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal conform art. 334, alin. 1 din Codul Penal, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie propusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă·         
Prins la volan sub influența băuturilor alcoolice
Sâmbătă, 10.02.2018, în jurul orei 1800, poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Rast l-au depistat pe B. Mihăiță, de 23 de ani,  din comuna Bistreț, jud. Dolj, în timp ce se deplasa pe raza localităţii la volanul unui autoturism, tânărul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
 Acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 A fost ulterior condus la Spitalul Municipal Băileşti unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vedere stabilirii alcoolemiei.
 Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, urmând ca la definitivarea cercetărilor să se propună soluţie corespunzătoare prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti.
 A intrat cu mașina în gard
În noaptea de 10/11.02.2018, în jurul orei 0000, lucrătorii Postului de Poliție Celaru au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de L. Constantin, din localitate, cu privire la faptul că pe str. Popești din comuna Celaru, un autoturism a lovit gardul împrejmuitor al unei locuințe.
 La faţa locului s-au deplasat lucrătorii postului, care au constatat că cele sesizate se confirmă, în faţa unui imobilul de pe strada Popești din comuna Celaru, ce aparține lui B. Ion, a fost găsit avariat un autoturism înmatriculat în judetul Dolj.
 A fost de asemenea identificat şi conducătorul autoturismului, în persoana lui L. Adrian, 28 de ani, din aceeaşi localitate, posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2016 și, întrucât emana halenă alcoolică,  a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spitalul Dăbuleni pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.    
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS