16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Autorul unor furturi din apartamente,  arestat preventiv pentru 30 de zile

Dolj: Autorul unor furturi din apartamente,  arestat preventiv pentru 30 de zile

 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au reușit să documenteze activitatea infracțională a unui bărbat de 26 de ani, din Craiova, principalul suspect într-un dosar penal privind o infractiune de furt din locuință. Acesta a fost inițial reținut pntru 24 de ore și ulterior arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 februarie 2018.
 
Urmărirea bărbatului a început după ce la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, în jurul orei 0900 dimineața, o femeie de 36 de ani care locuieşte într-un imobil situat pe strada Calea Bucureşti din Craiova a sesizat faptul că în ziua de 27.12.2017, în intervalul orar 0800-0820, persoane necunoscute, prin escaladarea ferestrei deschise de la dormitorul locuinței sale, au pătruns în apartament și au sustras un laptop, un telefon mobil şi trei genţi de damă în care se aflau documente personale. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul secției care a constatat că cele sesizate se confirmă, iar cu ocazia cercetării locului faptei s-a stabilit că autorii au pătruns în locuinţa situată la parterul blocului, prin escaladarea ferestrei dormitorului lăsate deschisă.
Prejudiciul cauzat a fost estimat de persoana vătămată  la valoarea de 4700 lei.
 În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificatÎn urma activităților specifice desfășurate de lucrătorii Secției 4  și cu sprijinul specialiștilor Serviciului Criminalistic a fost identificat autorul faptei în persoana lui M. Vasile, de 26 de ani, din Craiova, persoană care până în prezent s-a sustras cercetărilor efectuate în cauză.
 În data de 09.02.2018, în baza unor informații obținute de polițiști, M. Vasile a fost depistat în zona Autogării Nord Craiova și condus la sediul Secției 4 Poliție Craiova pentru continuarea cercetărilor. În urma analizării materialului probator, în cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale precum și punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj pe bază de ordonanță de reținere. 
Sâmbătă, 10.02.2018, persoana în cauză a fost prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS