15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: 16 taximetriști amendați penrru nereguli în trafic

Dolj: 16 taximetriști amendați penrru nereguli în trafic

Atât în dimineața cât şi în după-amiaza zilei de vineri, 09 februarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat  acţiuni preventive, prima dintre ele pentru  verificarea modului în care este respectată legislaţia rutieră de către conducătorii de autoturisme ce efectuează transport de persoane în regim de taxi, cea de-a doua acţiune având drept scop prevenirea accidentelor de circulație generate de nerespectarea regimuluilegal de viteză. În prima parte a zilei, aceștia au aplicat în total 32 de sancţiuni, din care 16 pentru transport în regim taxi  (5 amenzi fiind aplicate în conformitate cu Legea 38/2003 ). Restul de 16 sancţiuni au fost aplicate de polițistii rutieri altor participanţi la trafic. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 8960 lei.

Totodată, au fost reţinute 8 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare. De asemenea, în a doua parte a zilei, efectivele Biroului Rutier au desfăşurat o acţiune  pe linia prevenirii accidentelor de circulație generate de nerespectarea regimului de viteză, aplicând un  total de 65 de sancţiuni , din care 26 pentru ,,viteză” , restul de 39 de amenzi fiind aplicate pentru constatrea unor alte  abateri rutiere.

De această dată, valoarea sancţiunilor aplicate de poliţiştii rutieri a fost de peste 13 700 lei.

Unul dintre conducătorii sancținați este P. Constantin, de 48 ani, din Craiova, care a condus un auto tip taximetru pe strada A.I.Cuza din municipiu,  fără a avea aparatul de taxat in funcţiune.

 Un al doilea exemplu îl reprezintă N. Ionuţ , de 19 ani, tot din  Craiova , care a condus un autoturism pe str. Calea Severinului din aceeasi localitate, cu viteza de 108 km/h înregistrată de aparatul radar şi a fost sancţionat contraventional conform O.U.G. 195/2002 R

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS