10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va impozita Ministerul Finanțelor bisericile

Cum va impozita Ministerul Finanțelor bisericile

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a răspuns, întrebat dacă va avea o discuţie cu Patriarhul Daniel în ceea ce priveşte impozitarea Bisericii, că va urma o discuţie informală şi că aceasta ar putea avea loc inclusiv la slujba de duminică.

Întrebat dacă urmează o discuţie cu Patriarhul Daniel despre impozitarea Bisericii, Teodorovici a răspuns afirmativ. „De ce să nu avem? Putem discuta orice fel de subiecte. Va fi o discuţie informală. Putem avea această discuţie chiar şi la Biserică, la slujba de duminică”, a susţinut ministrul Finanţelor, sâmbătă, la Antena 3.

De asemenea, Teodorovici a precizat că nu şi-a schimbat opinia în legătură cu impozitarea Bisericii. „Nu mi-am schimbat punctul de vedere, dar nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar a sublinia mult mai bine şi mai clar rolul acesteia pe care îl are în societate faţă de problemele cu caracter social. Adică, acele sume rămân la Biserică, nu le ia statul. Iar Biserica, de acei bani, întreprinde activităţi pe care statul le menţionează, şi anume, cu caracter social: copii cu probleme, oameni cu dizabilităţi, oameni în vârstă”, a spus Eugen Teodorovici. În replică purtătorul de cuvânt al Patriarhiei spune că deja aceste acțiuni se desfășoară în mod profesionist.

 „Ceea ce ministrul nu a apucat să adauge este faptul că ce propune domnia sa se întâmplă deja, într-un mod profesionist, foarte bine articulat. În Patriarhia Română există aproape 800 de instituţii sociale filantropice, cu rezultate foarte bune. În ultimii 10 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 150 de milioane de euro pentru acţiuni sociale, iar anul trecut a cheltuit peste 24 de milioane de euro”, a mai declarat, pentru mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
În ceea ce priveşte o întâlnire între ministrul Finanţelor şi Patriarhul Daniel, reprezentantul BOR spune că la nivel oficial încă nu s-a concretizat nimic, însă Biserica are toată deschiderea pentru o astfel de întâlnire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS