(Foto: alaraby.co.uk)

Poliţia turcă a reţinut 31 de presupuşi membri ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic care ar fi pregătit un atac , informează Agerpres citând agenţiile de presă internaţionale. Poliţia a efectuat raiduri la şase adrese din trei districte din Istanbul, de unde au fost confiscate materiale digitale şi documente, a menţionat agenţia Anadolu, fără a da detalii când au fost efectuate operaţiunile. Toţi cei reţinuţi sunt cetăţeni străini, a adăugat agenţia de presă turcă.

Poliţia turcă a intensificat operaţiunile împotriva presupuşilor membri ai Statului Islamic la sfârşitul anului trecut, înaintea de împlinirea unui an de la atacul comis într-un club de noapte din Istanbul soldat cu moartea a 39 de persoane. Statul Islamic a revendicat atacul, unul dintr-o serie de atacuri care ar fi fost comise de jihadişti în Turcia în ultimii ani.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.