11.6 C
Craiova
duminică, 15 decembrie, 2019
Acasă Actualitate Trei persoane, arestate pentru sclavie, după o razie a poliţiei la o...

Trei persoane, arestate pentru sclavie, după o razie a poliţiei la o fermă de flori din Cornwall

-

Poliţia britanică a arestat joi trei bărbaţi suspectaţi că ţineau în sclavie în jur de 200 de imigranţi, în majoritate bărbaţi din Lituania, România, Bulgaria şi Polonia, la o fermă horticolă din Cornwall, comitat în sud-vestul Angliei, a comunicat poliţia locală, potrivit www.plymouthherald.co.uk.
‘Este, cu siguranţă, una din cele mai mari operaţiuni în care am fost implicaţi’, a declarat Paul Coffey, purtător de cuvânt al Autorităţii britanice de combatere a abuzurilor în muncă, organism care a primit anul trecut puteri similare poliţiei pentru a ancheta cazuri de ţinere în sclavie.
‘Sunt aproximativ 200 de oameni – lituanieni, români, bulgari şi polonezi – care vin aici în fiecare an pentru sezonul de culegere a florilor şi care sunt cazaţi în rulote la ferma’ Bosahan, din Helston, a precizat inspectorul de poliţie Gail Windsor, în urma raidului întreprins în cursul dimineţii de joi.
Kathryn Taylor, din cadrul organizaţiei de caritate pentru combaterea traficului de persoane şi eradicarea sclaviei „Armata Salvării”, a spus că muncitorii vor primi asistenţă din partea unor organizaţii umanitare, constând în consiliere, adăpost, servicii juridice şi de imigraţie.
Guvernul britanic estimează că cel puţin 13.000 de persoane sunt victime ale muncii forţate, exploatării sexuale şi servituţii domestice, dar poliţia susţine că cifra reală ar putea fi mult mai mare.
Poliţia îşi intensifică eforturile împotriva cazurilor de trafic de persoane şi sclavie modernă, având în derulare peste 500 de operaţiuni, a precizat Agenţia naţională pentru combatarea infracţionalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS