Polițiștii de frontieră și inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni au depistat un cetăţean elveţian care intenţiona să introducă în România 51,20 grame canabis, în bagajul personal.

Potrivit unui comunicat al IGPFR, în data de 08 februarie 2018, la ora 17.02, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Zurich (Elveţia), cetățeanul elvețian D.A.J., în vârstă de 40 ani. La controlul documentelor s-a stabilit ca bărbatul în cauză este rezident în România.

Echipa comună, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra bagajelor bărbatului, ocazie cu care a fost descoperită, o pungă de plastic transparentă ce conține o substanță vegetală de culoare maro-verzuie, având greutatea de 51,20 grame brut, despre care persoana în cauză a declarat că este canabis.

Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost transmisă spre expertizare, confirmându-se faptul ca substanta este canabis.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic ilicit de droguri.