24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezbatere în plenul Parlamentului European despre justiţia din România

Dezbatere în plenul Parlamentului European despre justiţia din România

Parlamentul European organizează miercuri, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, dezbaterea cu tema „Ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România”, potrivit unui comunicat al instituţiei europene.

Ora estimată pentru începutul dezbaterii este 17:45 (ora României).

Potrivit agendei dezbaterii, Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, va susţine un discurs. Totodată, va exista o luare de poziţie din partea unui reprezentant al Consiliului UE.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis că va fi prezent în sală la dezbaterea din Parlamentul European referitoare la justiţia din România, precizând însă că aceasta este una politică, fără participarea miniştrilor Justiţiei.

„Sunt dezbateri politice, fără participarea miniştrilor justiţiei !Am avut mai multe întrevederi la nivel de grupuri parlamentare sau de lideri ai acestora, precum şi cu reprezentanţi ai comisiei LIBE (Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European -n.r.)!”, a transmis, pentru agenţia de presă Mediafax, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că va fi prezent în sală la această dezbatere.

Monica Macovei, Cristian Preda, Mircea Diaconu şi Norica Nicolai se află printre cei care s-au înscris la cuvânt în plenul instituţiei europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS