11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezbatere despre sistemul judiciar din România

Dezbatere despre sistemul judiciar din România

Parlamentul European organizează miercuri, 7 februarie 2018, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, dezbaterea cu tema „Amenințări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România”.
Ora estimată pentru începutul dezbaterii este 18:30 (ora României). Informaţii precum eventualele modificări ale programului şi lista completă a vorbitorilor vor fi disponibile în cadrul secţiunii „Şedinţa plenară” sau pe site-ul EbS.

La dezbaterea de la Strasbourg va fi prezent şi ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader.
Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, se aşteaptă ca la dezbaterea din plenul Parlamentului European să se reia aspecte sensibile şi care necesită clarificări în ceea ce priveşte conţinutul proiectului pentru modificarea legilor justiţiei. El şi-a exprimat convingerea că există dezinformări la nivel european privind legile justiţiei. Tudorel Toader a amintit că a avut o întâlnire cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu care a discutat despre parcursul şi stadiul actual al legilor justiţiei, precum şi despre modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS