17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţie în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din ţară

Circulaţie în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme majore privind fluenţa traficului pe arterele principale.
Este semnalată ceaţă care reduce pe alocuri vizibiliatea sub 100 de metri şi chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere precum Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti (km. 11 – 49), A2 Bucureşti – Constanţa (km. 12 – 193), Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti (km. 14 – 31), DN1Bucureşti – Ploieşti (km. 39 – 61), DN1B (şoseaua de centură a municipiului Ploieşti), DNCB (şoseaua de centură a municipiului Bucureştiului, în partea de sud), DN5 şi DN6 (în judeţul Giurgiu), DN3, DN4 şi DN3A (în judeţul Călăraşi), DN64 şi DN65 (în judeţul Olt).
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, sfătuim conducătorii auto care se deplasează în astfel de zone să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să folosească luminile de ceaţă, să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic, să evite să se angajeze în depăşirea altor vehicule sau să o facă doar după a asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi, în general, să manifeste o conduită preventivă la volan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS