3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru perioada 5-18 februarie: Temperaturi în scădere şi precipitaţii aproape zilnic începând cu 7 februarie

Prognoza meteo pentru perioada 5-18 februarie: Temperaturi în scădere şi precipitaţii aproape zilnic începând cu 7 februarie

Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele doua saptamani (5 – 18 februarie) o vreme ce se va incadra, in general, in mediile multianuale ale perioadei din calendar, cu temperaturi in scadere fata de cele inregistrate in ultimele zile, dar si cu precipitatii aproape in fiecare zi, cu probabilitate mai mare pentru cantitati insemnate dupa data de 7 februarie, in toate regiunile, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicate luni, citata de Agerpres.

In Oltenia, in zilele 8 si 9 februarie, vremea va fi mai calda decat ar fi normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, pornind de la 6 grade la inceputul intervalului de prognoza, apoi temperaturile vor scadea treptat pana in jurul valorii de 3 grade in data de 14 februarie. In primele trei zile, precum si in a doua jumatate a intervalului, temperaturile nocturne se vor situa intre -4 si -2 grade, iar in intervalul 8 – 11 februarie media regionala va fi de zero pana la doua grade. Vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi, incepand cu data de 7 februarie si doar in jurul datei de 10 februarie, acestea vor fi mai importante cantitativ.

La munte, pe intreg intervalul de prognoza, valorile de temperatura vor fi negative, atat ziua, cat si noaptea. In zilele de 5 si 6 februarie, respectiv in intervalul 12 – 17 februarie, noptile vor fi geroase, iar media temperaturilor minime se va situa in jurul valorii de -10 grade. Cea mai ridicata temperatura medie nocturna, de aproximativ -4 grade, se va consemna pe data de 8 februarie. Regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori medii cuprinse, in general, intre -4 si zero grade, cu cele mai ridicate valori in intervalul 7 – 10 februarie, cand vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Precipitatii se vor inregistra in cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare ca acestea sa fie importante cantitativ in jurul datei de 10 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS