21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKovesi despre "statul paralel": Dacă există interese paralele, sunt ale celor care prăduiesc bugetul şi au fost prinşi (VIDEO)

Kovesi despre „statul paralel”: Dacă există interese paralele, sunt ale celor care prăduiesc bugetul şi au fost prinşi (VIDEO)

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, afirma, intr-un interviu pentru Agerpres, referitor la „statul paralel” din care a fost acuzata ca ar face parte, ca, daca exista ”interese paralele”, acestea sunt ale celor care „praduiesc bugetul de stat”, care au fost „prinsi” si doresc blocarea justitiei.

Intrebata despre acuzatiile referitoare la un stat paralel, care ar influenta sau impiedica anumite decizii politice, inclusiv prin actiunile unor procurori, din care ar face parte, Kovesi a subliniat ca „exista interese paralele”: „Exista interesul paralel al celor care au comis fapte penale si au praduit bugetul de stat. Deci, daca vorbim de interese paralele acestea sunt interese paralele ale celor care au prejudiciat si au praduit bugetul de stat.”

Laura Codruta Kovesi a precizat ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie respecta legea si sunt verificati: „Noi, cei din DNA, in tot ceea ce facem respectam legea. Suntem verificati in ceea ce facem. Dosarele noastre sunt judecate de catre judecatori care verifica modul in care s-au administrat probele, care judeca cazurile noastre. Cand se pronunta o solutie definitiva de condamnare, in 90% din cazuri avem raspunsuri la toate aceste acuzatii. Faptul ca persoane care sunt cercetate de DNA fac tot felul de acuzatii nu inseamna ca ele sunt si adevarate si, daca exista interese paralele, exista interese paralele ale celor care praduiesc bugetul de stat, care au fost prinsi si care isi doresc ca justitia sa se blocheze.”

Referitor la posibilele abuzuri ale procurorilor, Kovesi spune ca aceste acuzatii sunt reclamate in general de persoane implicate in dosare: „Suntem controlati tot timpul, suntem verificati de IJ, masurile pe care le dispunem in dosare sunt verificate in cursul judecarii dosarelor de catre instantele de judecata. Despre ce abuzuri putem sa vorbim atunci cand nu e specificat clar? Aceste atacuri privind abuzuri, tot felul de ilegalitati presupus a fi facute de procurori si judecatori, sunt reclamate in general de persoane care sunt implicate in dosare, de persoane care, unele dintre ele, au fost condamnate in prima instanta sau care au fost condamnate definitiv.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS