6.1 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2019
Acasă Actualitate Șapte oameni găsiți pe o barcă aflată în derivă în Oceanul Pacific

Șapte oameni găsiți pe o barcă aflată în derivă în Oceanul Pacific

-

Șapte persoane au fost reperate pe o barcă în derivă în Oceanul Pacific. Acestea s-au aflat în ambarcațiunea de 50 de persoane dispărută în Kiribati de pe data de 19 ianuarie, scrie News.ro, citând BBC.

Barca a fost reperată de un avion de căutare al armatei noii-zeelandeze, informează HotNews.ro. „Grupul a părut foarte fericit când i s-a aruncat hrană și o stație radio“, a declarat John Ashby, de la Centrul neo-zeelandez de coordonare a operațiunilor de căutare.

Ashby a precizat că un pescador se va îndrepta spre cele șapte persoane, în timp ce căutările continuă pentru găsirea celorlalți dispăruți.

Armata neo-zeeelandeză a precizat că pescadorul se află la 92 de kilometri la nord-est de barcă și va ajunge la cele șapte persoane în cursul zilei de duminică.

Catamaranul MV Butiraoi, cu o lungime de 17,5 metri, a plecat la 18 ianuarie din insula Nonouti la Betio Tarawa, tot în Kiribati, un periplu de 260 de kilometri, care trebuia să dureze două zile.

Potrivit responsabililor neo-zeelandezi care participă la căutări, ambarcațiunea a fost dată dispărută pe 19 ianuarie.

La operațiunile de căutare participă și un avion Orion al forțelor aeriene neo-zeelandeze.

Kiribati, un mic arhipelag alcătuit din 30 de atoli coralieni și insule din Oceanul Pacific, este una dintre cele mai sărace țări din lume. Kiribati se confruntă și cu amenințarea dispariției fizice a teritoriului său în urma fenomenului de încălzire globală. În Kiribati trăiesc aproximativ 110.000 de persoane.

HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

Aco Todorov, antrenor și selecționer

Antrenorul echipei masculine de baschet SCM „U” Craiova, Aleksandar Todorov, este noul selecționer al Macedoniei de Nord. Contractul...