10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHora Unirii și concert folcloric la Slatina (VIDEO)

Hora Unirii și concert folcloric la Slatina (VIDEO)

Unirea, sarbatorita la Slatina
Unirea, sarbatorita la Slatina

Sute de slătineni s-au adunat, miercuri, 24 ianuarie 2018, în centrul Slatinei, în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pentru a participa la manifestările organizate de Ziua Principatelor Unite.

Frigul nu i-a ținut în casă pe slătineni, copiii fiind, ca de obicei, cei mai încântați să participe. Ei au fluturat, de altfel, vreme de aproape o oră, stegulețele tricolore împărțite de reprezentanții Primăriei Slatina și i-au urmărit cu admirație pe pompieri și jandarmi.
Câteva sute de slătineni s-au adunat pe bulevardul A.I. Cuza, în jurul statuii domnitorului, amplasată în urmă cu 25 de ani în oraș. Veniți aproape în majoritate pentru a se prinde în tradiționala Horă a Unirii, au îndurat zeci de minute frigul. În tot acest timp ceremonia s-a desfășurat conform programului: militarii i-au dat onorul prefectului județului Olt,  Silviu Neacșu,  cel care a rostit și o scurtă alocuțiune, un sobor de preoți, în frunte cu episcopal Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Sebastian, a oficiat o mica slujbă religioasă, continuându-se cu depunerea de coroane la statuia domnitorului. A defilat și garda de onoare, momentul, deși scurt, fiind aplaudat de cei mici.
Mulți slătineni, chiar dacă mai puțini decât în alți ani, au ținut să se prindă, la finalul manifestării, în Hora Unirii, alături de politicienii prezenți, care, întâmplător sau nu, s-au așezat după apartenența politică, reprezentanții Puterii și cei ai Opoziției stand la distanță unii față de ceilalți.
Ziua, care încheie, la Slatina, și seria acțiunilor organizate cu prilejul aniversării a 650 de ani de la atestarea documentară a orașului, s-a încheiat cu un spectacol al Ansamblului Profesionist „Doina Oltului“ pe Esplanadă.

Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS