17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecizie a CCR în cazul Legilor Justiţiei: Înfiinţarea secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor, constituţională

Decizie a CCR în cazul Legilor Justiţiei: Înfiinţarea secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor, constituţională

CCR a admis parţial criticile de neconstituţionalitate aduse modificărilor aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, urmând ca sesizările privind legile 303/2004 şi 317/2004 privind Statutul magistraţilor şi organizarea CSM să fie dezbătute pe 30 ianuarie, informează Mediafax.

”Decizia constă în respingerea obiecţiilor de neconstituţionalitate extrinseci, care vizau constituirea comisiei parlamentare şi modul de luare în dezbatere a acelor amendamente care proveneau de la Consiliul Legislativ şi de la organizaţii profesionale, spunând că acele amendamente sunt însuşite de comisie şi Parlament. Am admis patru puncte din textele concrete pe care le-au criticat autorii sesizărilor noastre. (…) Pentru celelalte texte menţionate în sesizări am respins”, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

El a precizat că nu este nicio problemă de neconstituţionalitate legat de înfiinţarea unei secţii speciale pentru anchetarea procurorilor şi judecătorilor.

”Cel (textul – n.r.) care prevedea că dintre magistraţii pensionari să fie angajaţi la curţile de apel pentru redactarea unor hotărâri de către ei, nu de către cei care au participat la judecată”, a dat Dorneanu exemplu de text admis.

Valer Dorneanu a mai spus că sesizările privind Statutul magistraţilor şi organizarea CSM au fost amânate pentru şedinţa din 30 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS