6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAEP a elaborat proiectul de act normativ pentru modificarea normelor de aplicare a legii privind finanţarea partidelor

AEP a elaborat proiectul de act normativ pentru modificarea normelor de aplicare a legii privind finanţarea partidelor

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat luni că a elaborat proiectul de act normativ pentru modificarea normelor de aplicare a legii privind finanţarea activităţii partidelor politice, informează Agerpres.

„AEP a elaborat proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, aprobate prin HG nr. 10/2016”, se arată într-un comunicat al AEP.

Prin proiectul de act normativ se pune în acord algoritmul de determinare a subvenţiilor de la bugetul de stat, stabilit prin Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale aprobate prin HG 10/2017 cu prevederile Legii nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la acordarea subvenţiilor de la bugetul de stat pentru partidele politice, astfel: partidele politice primesc subvenţia de la bugetul de stat majorată dublu proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de către candidaţii de gen feminin; se stabileşte formula de calcul a subvenţiei majorată dublu proporţional cu numărul de mandate obţinute de candidaţii de gen feminin.

Proiectul de instrucţiuni a fost publicat luni pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Legislaţie electorală – Transparenţă decizională.

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de email [email protected] până pe 26 ianuarie 2018, se menţionează în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS