10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondiții meteorologice severe în Polonia

Condiții meteorologice severe în Polonia

Autoritățile locale din Polonia au anunţat că, astăzi, în regiunile de sud, centru şi vest vor fi condiții meteorologice severe, cu puternice căderi de zăpadă, vânt și polei. În zona muntoasă, vântul va sufla cu viteze cuprinse între 100 și 150 km/h. Temperatura va înregistra valori extreme nocturne până la -7°C. Este posibil ca unele șosele din regiunile menţionate şi zonele muntoase (sud) să fie închise circulaţiei rutiere.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: +48226983156 şi +48226222970, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Polonia: +48694486683.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://varsovia.mae.ro/ şi www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS