Acasă Actualitate Vreme rea în weekend

Vreme rea în weekend

-

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, precipitații mixte în Moldova, ghețuș, polei, în intervalul 19 ianuarie, ora 20.00 – 20 ianuarie, ora 8.00.
În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 ianuarie) în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureș și în Transilvania vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte și local se va forma ghețuș sau polei.

De asemenea, în intervalul 20 ianuarie, ora 15.00 – 21 ianuarie, ora 6.00, va fi ploaie, lapoviță și ninsoare și vânt moderat în Muntenia și Dobrogea, intensificări ale vântului la munte, local ninsori viscolite în Carpații Meridionali și de Curbură.
Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est; în Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm. În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.
Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.
Începând din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor și treptat vor predomina ninsorile.

ȘTIRI VIDEO GdS