22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReţea de trafic de persoane care obliga tinere, inclusiv din Dolj, să se prostitueze în Europa de Vest, destructurată de poliţişti şi procurorii DIICOT

Reţea de trafic de persoane care obliga tinere, inclusiv din Dolj, să se prostitueze în Europa de Vest, destructurată de poliţişti şi procurorii DIICOT

O retea infracţională organizată, care ar fi obligat mai multe persoane de sex feminin, printre care şi minore, inclusiv din Dolj, să se prostitueze în ţări din Europa de Vest, a fost destructurată de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale si al S.I.A.S., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala, se arata intr-un comunicat al IGPR.

Față de 10 persoane a fost dispusă măsura reținerii, fiind prezentați instanței de judecată, pentru arestare preventivă, iar față de alte 2 a fost dispus controlul judiciar.

La data de 18 ianuarie 2018, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au realizat o acţiune operativă pentru localizarea și depistarea membrilor unei reţele de trafic de persoane, compuse din cetăţeni români.

Acțiunea, la care au participat 38 de polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și 13 echipe de luptători din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale a Poliției Române, a avut loc în municipiul Bucureşti și în județele Ilfov, Ialomița, Bacău și Dolj.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat 12 dintre membrii rețelei infracționale, pe care i-au condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri.

Ca urmare a administrării probatoriului, față de 10 dintre aceștia a fost luată măsura reținerii, fiind propuși instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, iar față de alți 2 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Din cercetări a reieșit că, în intervalul 2012-2017, aceștia ar fi recrutat, găzduit, transportat și obligat să practice prostituția mai multe femei, dintre care au fost indentificate 8 victime, respectiv 6 majore si 2 minore, în țări precum Italia, Spania, Germania, Austria și Belgia.

Din exploatarea celor opt victime, membrii grupării ar fi obținut beneficii în valoare de cel puțin 300.000 de euro și 700.000 de lei. Sumele de bani obținute din exploatarea victimelor ar fi fost folosite de aceștia în achiziționarea de imobile și bunuri mobile.

Cercetările continuă față de cei în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată și trafic de minori în formă continuată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS