22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReactorul 2 de la Cernavodă va funcţiona duminică la capacitate redusă din cauza unei defecţiuni

Reactorul 2 de la Cernavodă va funcţiona duminică la capacitate redusă din cauza unei defecţiuni

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că duminică, începând cu ora 07:30, va reduce cu 27% (circa 200 MWh) puterea Unităţii 2 ”în vederea asigurarii condiţiilor de lucru pentru remedierea unui defect incipient la unul din sistemele de proces ale părţii clasice a Unităţii 2”, potrivit economica.net, care citează news.ro.
Oficialii companiei spun că durata reducerii de putere va fi de aproximativ 16 ore, reactorul rămânând conectat la Sistemul Energetic Naţional în toată această perioadă.
„Lucrările de remediere şi reducerea de putere nu vor avea niciun impact negativ asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”, arată un comunicat al companiei.
Nuclearelectrica a realizat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 225,28 milioane lei, în creştere cu 120% faţă de perioada similar din 2016, când a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS