32.3 C
Craiova
vineri, 14 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Forțele MAI au intervenit în peste 300 de localități din 18 județe afectate de vremea rea

Forțele MAI au intervenit în peste 300 de localități din 18 județe afectate de vremea rea

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, astăzi, o ședință operativă în prezența prim-ministrului interimar Mihai Fifor, unde a fost prezentată situația la nivel național după ninsorile și viscolul din ultimele 24 de ore.
Cu acest prilej, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a prezentat situația înregistrată în această dimineață, dar și principalele misiuni desfășurate de forțele MAI în noaptea precedentă.

Conform datelor centralizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al MAI, a fost reluată circulația pe toate drumurile naționale, însă, pe anumite tronsoane, se circulă în continuare în condiții de iarnă. În prezent, nu este nicio restricție în vigoare cu privire la traficul feroviar sau aerian la nivelul aeroporturilor.
Au fost deschise cele 4 porturi maritime și fluviale, respectiv Midia, Mangalia, Canal Dunăre – Marea Neagră și Bara Sulina.
Se acționează pentru remedierea unor defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică în 13 de localități din județele Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați și Suceava.
La această oră, este în derulare o intervenție aero-medicală în județul Tulcea, pentru transportul unei gravide în vârstă de 34 de ani din localitatea Războieni. Aceasta a fost preluată din Casimcea de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație de la un dispensar medical.
Având în vedere că manifestările fenomenelor meteo s-au redus, mai sunt activate grupele operative doar la nivelul a 4 județe: Galați, Hunedoara, Iași și Tulcea.
În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost mobilizate 13.450 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri și jandarmi – cu aproape 6.000 de utilaje și mijloace tehnice. Forțele MAI au intervenit în peste 300 de localități din 18 județe unde au fost înregistrate efecte negative.
Situația la nivel național rămâne în monitorizarea permanentă a Centrului Național de Conducere Integrată, în care sunt prezenți și specialiști din cadrul Ministerului Transporturilor și Ministerului Energiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Apa giganţilor de gheaţă Uranus şi Neptun este foarte...

Apa din structura planetelor gigantice îngheţate Uranus...

ȘTIRI GdS

Apa giganţilor de gheaţă Uranus şi Neptun este foarte...

Apa din structura planetelor gigantice îngheţate Uranus şi Neptun este foarte diferită faţă de apa de pe Pământ, conform unui studiu publicat...

FSLI: Este foarte posibil ca şcoala să nu înceapă,...

Există riscul ca deschiderea noului an şcolar să fie pusă sub semnul întrebării, dacă Guvernul nu va majora salariile în învăţământ de...

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

În următoarele patru săptămâni vremea va fi caldă, cu temperaturi peste normalul perioadei, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 17 august - 14...

Ministrul Vela trimite Corpul de Control la Poliția Capitalei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a trimis corpul de control al MAI la Poliția Capitalei. Totul după ce acolo, după moartea lui...

Cod galben de inundații în mai multe județe

Hidrologii au emis vineri o atenționare Cod galben de inundații pentru râuri din mai multe județe, valabilă de vineri până duminică.

Facebook va preciza sursa și data articolelor pe tema...

Continuând eforturile pentru combaterea dezinformării pe Facebook, rețeaua de socializare va însoți postările pe tema COVID-19 cu informații despre sursa acestora și...