16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateForțele MAI au intervenit în peste 300 de localități din 18 județe afectate de vremea rea

Forțele MAI au intervenit în peste 300 de localități din 18 județe afectate de vremea rea

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, astăzi, o ședință operativă în prezența prim-ministrului interimar Mihai Fifor, unde a fost prezentată situația la nivel național după ninsorile și viscolul din ultimele 24 de ore.
Cu acest prilej, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a prezentat situația înregistrată în această dimineață, dar și principalele misiuni desfășurate de forțele MAI în noaptea precedentă.

Conform datelor centralizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al MAI, a fost reluată circulația pe toate drumurile naționale, însă, pe anumite tronsoane, se circulă în continuare în condiții de iarnă. În prezent, nu este nicio restricție în vigoare cu privire la traficul feroviar sau aerian la nivelul aeroporturilor.
Au fost deschise cele 4 porturi maritime și fluviale, respectiv Midia, Mangalia, Canal Dunăre – Marea Neagră și Bara Sulina.
Se acționează pentru remedierea unor defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică în 13 de localități din județele Brașov, Constanța, Dâmbovița, Galați și Suceava.
La această oră, este în derulare o intervenție aero-medicală în județul Tulcea, pentru transportul unei gravide în vârstă de 34 de ani din localitatea Războieni. Aceasta a fost preluată din Casimcea de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație de la un dispensar medical.
Având în vedere că manifestările fenomenelor meteo s-au redus, mai sunt activate grupele operative doar la nivelul a 4 județe: Galați, Hunedoara, Iași și Tulcea.
În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost mobilizate 13.450 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri și jandarmi – cu aproape 6.000 de utilaje și mijloace tehnice. Forțele MAI au intervenit în peste 300 de localități din 18 județe unde au fost înregistrate efecte negative.
Situația la nivel național rămâne în monitorizarea permanentă a Centrului Național de Conducere Integrată, în care sunt prezenți și specialiști din cadrul Ministerului Transporturilor și Ministerului Energiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS