Acasă Actualitate Ţările cele mai afectate de Brexit nu ar trebui să contribuie mai...

Ţările cele mai afectate de Brexit nu ar trebui să contribuie mai mult la bugetul UE, consideră Olanda

-

Ministrul de finanţe olandez Wopke Hoekstra a declarat marţi că nu ar fi corect ca ţările care vor fi afectate disproporţionat din punct de vedere comercial după ieşirea Marii Britanii din UE să contribuie mai mult la bugetul blocului comunitar, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Wopke Hoekstra a subliniat, într-un interviu pentru postul de televiziune RTL, că nu ar fi corect ca Olanda, Irlanda şi Danemarca, ce ‘vor fi afectate de Brexit, să plătească şi factura pentru aceasta’.

Comisia Europeană, care a demarat recent o dezbatere spinoasă cu privire la viitoarele bugete UE post-Brexit, a avertizat deja statele membre că trebuie să se pregătească pentru reduceri impresionante în anumite domenii şi în plus vor trebui să îşi majoreze contribuţiile la bugetul comunitar, notează AFP.

Executivul european urmează să-şi prezinte în luna mai propunerea sa pentru bugetul UE după anul 2020, în ideea de a ajunge la un acord înainte de alegerile europarlamentare din 2019. Decizia finală trebuie convenită între statele membre, care în mod tradiţional vor să reducă cheltuielile, şi Parlamentul European, care cere mai multe fonduri. De data aceasta discuţiile vor fi complicate de Brexit, având în vedere că Marea Britanie este un contributor net la bugetul comunitar.

ȘTIRI VIDEO GdS